SISTE NYTT

Aktuelt

Aktuelt

Månedens kulturminne i september

I Norge har vi flere spennende kulturmiljø, kulturminner og landskap. Hver måned velger vi ut et kulturmiljø eller kulturminne som fortjener litt ekstra oppmerksomhet. Månedens kulturminne i september, er Frostating, et utvalgt kulturminne som er koblet til demokratiets historiske røtter i Norge.

Publisert: 14. September 2021

Aktuelt

Månedens kulturminne i august

I Norge har vi flere spennende kulturmiljø, kulturminner og landskap. Hver måned velger vi ut et kulturmiljø eller kulturminne som fortjener litt ekstra oppmerksomhet. Månedens kulturminne i august, er Malmveien på Røros. 

Publisert: 9. August 2021

Aktuelt

Kulturminner skaper sommerminner

Det blir nok norgesferie for de fleste av oss i år og, i følge en undersøkelse Norstat har utført for Riksantikvaren viser at kulturminner er vel så viktig som naturopplevelser i Norgesferien.

Publisert: 30. June 2021 | Endret: 1. July 2021

Aktuelt

Ferieminner fra landeveien 2021

Sommeren 2020 bød på norgesferie, og i 2021 ser det også ut til at ferien blir i eget hjemland for de fleste av oss. Kanskje trenger du ikke reise særlig langt for å oppleve kulturhistoriske godbiter i landet vårt?

Publisert: 31. May 2021 | Endret: 1. July 2021

Aktuelt

Månedens kulturminne i juni

I Norge har vi flere spennende kulturmiljø, kulturminner og landskap. Hver måned velger vi ut et kulturmiljø eller kulturminne som fortjener litt ekstra oppmerksomhet. Månedens kulturminne og førstemann ut i denne serien, er den ny-fredete skogfinske røykstua på Askosberget Øvre, i Grue Finnskog, i Innlandet.

Publisert: 31. May 2021 | Endret: 9. August 2021

Hellesund
Aktuelt

Besøk et fredet kulturmiljø i sommer

Sommerferien står snart for døren, og kanskje er det norgesferie som gjelder i år også? Bruk Kulturminnesøk til å planlegge tur til ett eller flere av våre 12 fredete kulturmiljøer. Men hva er egentlig et kulturmiljø?

Publisert: 10. May 2021 | Endret: 18. May 2021

Sundt bygget
Aktuelt

Storbyferie – freda kulturminne i byen

I ei undersøkjing frå Norstat, gjort på oppdrag frå Riksantikvaren, kjem det fram at kultur slår natur for norske turistar. I dei store byane våre finn du fleire kulturminne verdt eit besøk!

Publisert: 10. May 2021 | Endret: 18. May 2021

Vestnorsk fjordlandskap
Aktuelt

Verdsarven i Noreg

I Noreg har vi 8 stader på verdsarvlista. Denne unike kulturarven har universell verdi. Det vil seie at den er viktig for menneske over heile verda. Det er ei prestisjefull liste, som har stor internasjonal tyding. Men, samstundes er dette lokale kulturminne for oss som bur i Noreg.

Publisert: 10. May 2021 | Endret: 12. May 2021