SISTE NYTT

Aktuelt

Aktuelt

Månedens kulturminner i desember – kirker

I Norge har vi flere spennende kulturmiljø, kulturminner og landskap. Hver måned velger vi ut et kulturmiljø eller kulturminne som fortjener litt ekstra oppmerksomhet. I desember har vi valgt å se på gamle juletradisjoner og kirker. 

Publisert: 18. desember 2021 | Endret: 26. januar 2022

Aktuelt

Allehelgensaften

Allehelgensaften – kvelden før Allehelgensdag. Kjent for de fleste av oss som dagen da mange små (og store) barn kler seg ut, holder fester, eller går fra dør til dør med “knask eller knep”. Dette er til manges glede, men også til andres irritasjon.

Her kan du lese om denne kveldens historie, og se et utvalg kulturminner som forslag til steder du kan besøke i allehelgenstiden. Noen er morsomme, noen er fine, andre er triste.

Publisert: 29. oktober 2021 | Endret: 22. november 2021

Aktuelt

Månedens kulturminne i oktober

I Norge har vi flere spennende kulturmiljø, kulturminner og landskap. Hver måned velger vi ut et kulturmiljø eller kulturminne som fortjener litt ekstra oppmerksomhet. Månedens kulturminne i oktober, er Breie gård i Fjellsbygda, i Etnedal kommune, Innlandet. 

Publisert: 13. oktober 2021 | Endret: 22. november 2021

Aktuelt

Månedens kulturminne i september

I Norge har vi flere spennende kulturmiljø, kulturminner og landskap. Hver måned velger vi ut et kulturmiljø eller kulturminne som fortjener litt ekstra oppmerksomhet. Månedens kulturminne i september, er Frostating, et utvalgt kulturminne som er koblet til demokratiets historiske røtter i Norge.

Publisert: 14. september 2021 | Endret: 22. november 2021

Aktuelt

Månedens kulturminne i august

I Norge har vi flere spennende kulturmiljø, kulturminner og landskap. Hver måned velger vi ut et kulturmiljø eller kulturminne som fortjener litt ekstra oppmerksomhet. Månedens kulturminne i august, er Malmveien på Røros. 

Publisert: 9. august 2021 | Endret: 22. november 2021

Aktuelt

Kulturminner skaper sommerminner

Det blir nok norgesferie for de fleste av oss i år og, i følge en undersøkelse Norstat har utført for Riksantikvaren viser at kulturminner er vel så viktig som naturopplevelser i Norgesferien.

Publisert: 30. juni 2021 | Endret: 1. juli 2021

Aktuelt

Ferieminner fra landeveien 2021

Sommeren 2020 bød på norgesferie, og i 2021 ser det også ut til at ferien blir i eget hjemland for de fleste av oss. Kanskje trenger du ikke reise særlig langt for å oppleve kulturhistoriske godbiter i landet vårt?

Publisert: 31. mai 2021 | Endret: 1. juli 2021

Aktuelt

Månedens kulturminne i juni

I Norge har vi flere spennende kulturmiljø, kulturminner og landskap. Hver måned velger vi ut et kulturmiljø eller kulturminne som fortjener litt ekstra oppmerksomhet. Månedens kulturminne og førstemann ut i denne serien, er den ny-fredete skogfinske røykstua på Askosberget Øvre, i Grue Finnskog, i Innlandet.

Publisert: 31. mai 2021 | Endret: 9. august 2021

Hellesund
Aktuelt

Besøk et fredet kulturmiljø i sommer

Sommerferien står snart for døren, og kanskje er det norgesferie som gjelder i år også? Bruk Kulturminnesøk til å planlegge tur til ett eller flere av våre 12 fredete kulturmiljøer. Men hva er egentlig et kulturmiljø?

Publisert: 10. mai 2021 | Endret: 18. mai 2021

Sundt bygget
Aktuelt

Storbyferie – freda kulturminne i byen

I ei undersøkjing frå Norstat, gjort på oppdrag frå Riksantikvaren, kjem det fram at kultur slår natur for norske turistar. I dei store byane våre finn du fleire kulturminne verdt eit besøk!

Publisert: 10. mai 2021 | Endret: 18. mai 2021