Aktuelt

Riksantikvartimen 2. februar: Fredning i 100!

Bli med på årets første Riksantikvartime! Webinaret er gratis og åpent for alle. Denne månedens Riksantikvartime skal handle om fredning gjennom 100 år.

Publisert: 16. januar 2023 | Endret: 31. januar 2023

Loft på Skjønne nordre Skjønne nordre ligger på østsiden av Lågen i Nore, om lag 290 m.o.h. og ca. 3 km sør for Rødberg. Tunet består av en blanding av eldre og nyere bygninger, med dyrket innmark ned mot Rv 40. I tillegg til det fredete loftet, består tunet av et gammelt våningshus fra omkring 1790, en modernisert tingstue og en tømmerstall med trev fra 1800-tallet, samt våningshus og driftsbygninger fra 1980-tallet. Loftet ble vedtaksfredet 1. februar 2023. Foto: Johan Meyer, Riksantikvaren

Hundre år siden første fredning

I denne månedens Riksantikvartime skal vi markere at det er 100 år siden den første bygningsfredningen ble gjennomført. Det skjedde 1. februar 1923. Dette må markeres, og årets første Riksantikvartime skal handle om nettopp fredninger. Vi kommer inn på hvordan man tenkte den gang, og hvordan man tenker i dag. De som skal snakke er Ulf Holmene og Øystein Hagland, begge fra Riksantikvaren.

Riksantikvartimen sendes i Teams Live Event. Du trenger ikke melde deg på, eller installere noe. Bruk denne lenken for å gå inn i webinaret 2. februar kl. 09:00 – 10:00: Bli med i direktesendt arrangement.

Del gjerne invitasjonen, alle er velkommen til Riksantikvartimen!

Riksantikvartimen er Riksantikvarens månedlige webinar om alt mulig innenfor kulturmiljø og kulturminner. Ønsker du å motta fast invitasjon til Riksantikvartimen? Send oss gjerne en e-post, så setter vi deg på lista.

Spørsmål kan sendes på e-post til Line Bårdseng line.bardseng@ra.no eller Lise Evjen lise.evjen@ra.no

Velkommen!

Klikk her for å bli med på Riksantikvartimen 2. februarDu trenger ikke laste ned eller installere noe, klikk på lenken torsdag 2. februar kl. 09:00 og bli med!

Hva er Riksantikvartimen?

Riksantikvartimen er Riksantikvarens månedlige webinar om kulturminner og kulturmiljø. Riksantikvartimen sendes i Teams Live Event og lenken er åpen for alle, og helt gratis.

Gikk du glipp av en Riksantikvartime?Her kan du se alle de tidligere Riksantikvartimene