Aktuelt

Riksantikvartimen 13. april kl. 0900: Eldre bygg og TEK 17

I denne månedens Riksantikvartime skal vi vise to prosjekter fra to ulike arkitektkontor. Webinaret er gratis og åpent for alle.

Publisert: 11. april 2023

Festiviteten i Larvik Foto: Kyrre Sundal

Eldre bygg og TEK 17

Vi tar for oss Festiviteten i Larvik av Mad arkitekter, og Sommerro i Oslo av LPO arkitekter. Felles for prosjektene er at verneverdier i bygningene er ivaretatt på en god måte gjennom prosessen med å sette dem i stand for moderne bruk, med funksjoner som svarer til dagens forventninger. Vi vil få innblikk i vurderinger som gjøres i skjæringspunktet mellom bevaringsverdier og føringer i dagens tekniske krav.

Prosjektene som legges frem, viser hvordan byggenes iboende kvaliteter har vært styrende for å finne kreative løsninger og hvor arkitektene har klart å oppfylle kravene i teknisk forskrift (TEK 17). Vi vil også få innblikk i vurderingene som er gjort der de har valgt å søke kommunen om unntak fra byggteknisk forskrift, når hensikten har vært å sikre en ny og endret bruk av byggene (bruksendring/hovedombygging), eller å bevare originale elementer og bygningsdeler. De som skal snakke er Siri Ulrikke Høye fra Mad Arkitekter (Festiviteten i Larvik) og Lisbeth Halseth fra LPO Arkitekter (Sommerro på Solli i Oslo).

Riksantikvartimen sendes i Teams Live Event. Du trenger ikke melde deg på, eller installere noe. Bruk denne lenken for å gå inn i live sendingen torsdag 13. april kl. 09:00.

Del gjerne invitasjonen, alle er velkomne til Riksantikvartimen! Spørsmål kan rettes til Line Bårdseng line.bardseng@ra.no eller Lise Evjen lise.evjen@ra.no

Riksantikvartimen er Riksantikvarens månedlige webinar om alt mulig innenfor kulturmiljø og kulturminner. Ønsker du å motta fast invitasjon til Riksantikvartimen? Send oss gjerne en e-post, så setter vi deg på lista.

Velkommen!

Klikk her for å bli med på Riksantikvartimen 13. aprilDu trenger ikke laste ned eller installere noe, klikk på lenken torsdag 13. april kl. 09:00 og bli med!

Hva er Riksantikvartimen?

Riksantikvartimen er Riksantikvarens månedlige webinar om kulturminner og kulturmiljø. Riksantikvartimen sendes i Teams Live Event og lenken er åpen for alle, og helt gratis.

Gikk du glipp av en Riksantikvartime?Her kan du se alle de tidligere Riksantikvartimene