Aktuelt

Riksantikvartimen 2. mars kl. 0900: Ti år med Follobaneprosjektet

I denne månedens Riksantikvartime skal vi snakke om de ti årene med Follobaneprosjektet, og resultater og erfaringer fra Norges største arkeologiske byutgravinger. Webinaret er gratis og åpent for alle.

Publisert: 24. februar 2023

Fortiden forteller. Osteoarkeolog Anne Østergaard Jensen graver ut en dobbeltgrav fra 1400-tallet på Nikolaikirkens kirkegård. Kvinnen var trolig mellom 28 og 35 år gammel da hun døde, og analyser av bein og DNA forteller mye om sykdomshistorien hennes – trolig også hva hun døde av. Barnet var mellom sju og ni år da det døde, og de to kan ha vært i slekt – kanskje de var mor og barn. Foto: Egil Lindhart Bauer, NIKU

Ti år med Follobaneprosjektet

Siden 2013 har totalt 120 arkeologer gravd seg gjennom kulturminneområdet Middelalderbyen Oslo, fra Oslo S til Ekeberg.

I dette foredraget reflekterer Live Johannessen (Riksantikvaren) og Egil Lindhart Bauer (NIKU) rundt erfaringer fra dette enorme prosjektet, hvordan det har bidratt til å utvikle den urbane forvaltningsarkeologien – og ikke minst utvidet vår forståelse av middelalderbyen Oslo.

Riksantikvartimen sendes i Teams Live Event. Du trenger ikke melde deg på, eller installere noe, bruk denne lenken for å gå inn i live sendingen torsdag 2. mars kl. 0900.

Del gjerne invitasjonen, alle er velkomne til Riksantikvartimen!

Riksantikvartimen er Riksantikvarens månedlige webinar om alt mulig innenfor kulturmiljø og kulturminner. Ønsker du å motta fast invitasjon til Riksantikvartimen? Send oss gjerne en e-post, så setter vi deg på lista.

Spørsmål og henvendelser kan rettes til Line Bårdseng line.bardseng@ra.no eller Lise Evjen lise.evjen@ra.no

Velkommen!

Klikk her for å bli med på Riksantikvartimen 2. marsDu trenger ikke laste ned eller installere noe, klikk på lenken torsdag 2. mars kl. 09:00 og bli med!

Hva er Riksantikvartimen?

Riksantikvartimen er Riksantikvarens månedlige webinar om kulturminner og kulturmiljø. Riksantikvartimen sendes i Teams Live Event og lenken er åpen for alle, og helt gratis.

Gikk du glipp av en Riksantikvartime?Her kan du se alle de tidligere Riksantikvartimene