Deling og gjenbruk

Du kan gjenbruke bilder og tekster du finner på Kulturminnesøk til det du vil, så lenge du følger reglene for deling og gjenbruk.

Lisenser

All tekst du finner på Kulturminnesøk er lisensiert på en av disse tre måter:

  • NLOD: benyttes på tekster og innhold fra Askeladden, som er offentlig informasjon.
  • Creative Commons CC BY: brukes på bilder og på tekster fra brukere.
  • Falt i det fri: brukes på bilder som er så gamle at de ikke lenger har noe opphavsrettslig vern, og dermed kan brukes fritt.

Slik gjenbruker du bilder

Alle bildene du ser på Kulturminnesøk kan du gjenbruke fritt, men husk å alltid kreditere fotografen når du bruker et bilde. Du må også gjerne oppgi at du har hentet bildet fra Kulturminnesøk.

Bilder fra Riksantikvarens fotoarkiv er merket med Kulturminnesøk-symbol øverst i høyre hjørne, og disse kan du laste ned i høy kvalitet fra vårt åpne fotoarkiv Kulturminnebilder.

Resten av bildene på Kulturminnesøk er lastet opp av våre brukere, og de er merket med et brukersymbol øverst i høyre hjørne. Disse kan du laste ned ved å lagre bildet direkte fra siden, for eksempel med høyre musetast og velge "Lagre bilde".

Tips: For å laste ned bilder i høyeste kvalitet kan du velge å åpne bildet i en egen fane, og laste inn bildesiden på nytt etter å ha fjernet den bakerste delen av nettadressen til bildet fra og med ?fitin= og utover. Da vil du få opp bildet i høyeste kvalitet og kan lagre det på vanlig måte.

Slik gjenbruker du tekster

Tekstene på Kulturminnesøk kan du gjenbruke, men også her skal kilde/opphavsperson krediteres. For tekster og informasjon som kommer fra Askeladden skal Kulturminnesøk/Askeladden oppgis som kilde.

For informasjon lagt inn av brukere skal navnet på brukeren oppgis som kilde, og gjerne også at teksten er hentet fra Kulturminnesøk.

Har du spørsmål om bruk av bilder eller tekst fra Kulturminnesøk? Kontakt oss